sohbet Options

Hatuniye (Devlet Hatun) Camii, Güdük Minare Kınacı sokaktaki Hatuniye Cami’nin kuzey ve doğu tarafına sonradan yapılan kerpiç duvarlı ve kara örtülü medrese odaları zaman içerisinde tamamen yıkılmıştır. Minare kitabesine göre I. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin İbn-i Keyhüsrev zamanında 627 yılında yapılan bu camiyi ve minaresini yaptıran veya tamir ettiren Hacı Mahmud Zâde Bedreddin Biremunî’dir. Minare, Konya’daki Selçuklu minarelerinin en eskisi olarak bilinir. Kısa ve enli oluşu yüzünden “Kütük ya da Güdük Minare” olarak anılır. Asker ressamlardan Hüsnü Yusuf Bey’in (1817-1861) yaptığı bir yağlıboya tabloda minarenin iki şerefeli olduğu ve depremlerde üst şerefenin yıkıldığı söylenmektedir.

İşte bu anlamda Konya’da başı çeken de, 1906 yılında sarraf ve banker olarak başladığı işi 1910 yılında Maruni Yusuf Şar’ı ortak alarak bankacılığa kaydıran Maruni İlyas Çaha olmuştu. Konyalı tüccar ve çiftçiye kredi sağlamanın yanı sıra, Konya’da sarraflık (altın, gümüş…vs) işiyle uğraşmak üzere kurulan ve kuruluş sermayesi 5000 lira olan, İlyas Çaha-Yusuf Şar Bankası’nın diğer bir ortağı da Fransız vatandaşı olan Abraham Haralamidis’ti. 1912 yılında bankanın sermayesi 120.000 lira olmuştu.

isn’t the only information outlet that’s depending on its archive of information to energy an AI chatbot. In March, the

Really supportive AI application to implement for clear up my complications and likewise I like to create music so this application will help me to create songs. I'm a pupil so it is so valuable for me to total fill my works ????. I haven't any problems with this application other than that tokens because I felt like it is simply too website low so in case you give much more tokens possibly it is much more practical ????.

Okulun hemen arkasındaki kubbeli olan yapı ise, Nizamiye Medresesi yıkıldıktan sonra kalan son bölümdür ve Nalıncı Baba Türbesidir.

Fotoğraf 33A ve B’de Cumhuriyet Meydanı’nda bu parke taşı kaplama faaliyetinin işareti olarak Onuncu Yıl Anıtının soluna doğru alanın o kısmında yığılı parke taşları görülebilmektedir, bu da fotoğrafların 1939 yılına ait olduğunun işaretidir.

hemen sonrasında büyük bir şevk ve istekle arşivinde var olan bazı Konya fotoğraflarını benimle paylaşarak, blogun görsel zenginliğine katkı koyan ve her zaman olduğu gibi bana katkılarıyla güç veren,

Berggren, 1914 yılında sahip olduğu arşivini dağıtmış, bir kısmını da Alman Büyükelçiliği satın almıştı. Alman Büyükelçiliği’nin satın aldıkları günümüzde Alman Arkeoloji Enstitüsü Koleksiyonundadır.

Hoş artık rant uğruna koskoca sit alanları, korular, tarihi eserler bile bir kalemde gözden çıkarılabilmekteyken günümüzde...

Baştaki iki resimden biraz daha eski olan yukarıdaki fotoğrafta (four) aynı bölgenin biraz daha eski zamanı görülebilmektedir. 1898 öncesi olmalıdır, zira Şerafettin Camii’nin önünde Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmış olan nine kubbeli Konya Bedesteni henüz ayaktadır.

Konya’nın genç dimağları, müteşebbis, cesur, sebatkar evlatları, Ocağınıza sahip olunuz. Bütün kara manialar, Ocağınızın ateşi karşısında derhal yanıp kara duman olmağa mahkumdur”

Yusuf Şar Konağı, uzun yıllar Konya Belediyesi olarak kullanılmış ve ihtiyaca cevap vermediği gerekçesi ile 1956 yılında yıkılmış, İnhisarlar İdaresi Binası ile arasında kalan park da istimlâk edilerek, birleştirilen bu iki araziye 1957 yılında açılan bir mimari projesi yarışması sonucunda, birinci seçilen Metin Hepgüler’in bu proje yarışması sırasında tanışıp web site Mimarlık Bürosu adıyla ortaklık kurduğu, Doğan Tekeli ve Sami Sisa ile birlikte yaptıkları projeye uygun olarak, 1960 yılında hizmete giren yeni bir Belediye Sarayı inşa edilmişti.

Fotoğraf forty four- 1956-57 yıllarına ait bu Alâeddin Tepesi fotoğrafında Yusuf Şar Konağı’nın yıkıldığı ve yerinin boş olduğu, karşı köşede ise Muallimler Birliği’nin yerine inşaa edilen Tevfik Ceylani evi ve Yeni Sinema’nın henüz ayakta olduğu görülmektedir.

grup tarihi yapı olarak tescillenmiştir. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşan yapı, orta sofalı karnıyarık prepare şemasına sahiptir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *